MAGYAR PILÓTA AKADÉMIA - INGYENES NYÍLT NAP ÉS TESZTREPÜLÉS
Helyszín: LHTL (Tököl Airport) K1 hangár  2017. Október 7. - szombat (10:00)
Pótnap: 2017.10.08 - vasárnap (10:00)

A nyíltnapon való részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges!

Mindig is érdekelt a repülés világa? Pilóta szeretnél lenni? Nagy álmod, hogy egyszer te is egy utasszállító repülőgép kapitánya legyél? Szeretnél egy olyan hobbit ami kimozdít a szürke hétköznapokból? Be akarod bizonyítani magadnak, hogy mire is vagy képes? Kipróbálnál valami igazán különlegeset? Ha magadra ismertél akkor ezt az eseményt neked találtuk ki! A Magyar Pilóta Akadémia nyílt napján mindent megtudhatsz amit a pilóta képzésről tudni lehet. Mennyibe kerül? Mennyi idő? Mivel repülhetsz a képzés után? Hogyan épül fel a képzés? Kérdéseidre aktív kereskedelmi és oktató pilóták válaszolnak.

Szeretnéd elkezdeni a tanfolyamot? Nem tudod, hogy hogyan is néz ki egy oktatási nap? Szerencséd van! A nyílt nap keretei között számtalan előadást nézhetsz végig illetve korlátozott mennyiségben ha az időjárás is úgy akarja akkor kipróbálhatod a repülést egy vérbeli oktató pilótával.

A tesztrepülés előtt nézz végig egy rövid előadást a hangárban arról, hogy hogyan is repül a repülőgép és milyen feladatai vannak egy pilótának. Hogyan ellenőrzik át a repülőgépet felszállás előtt. A gép repülésre alkalmas? Szálljunk fel és győződjünk meg róla mi is. A próbarepülés 15 perc levegőben töltött időt jelent oktató pilótával. A próbarepülés ára 19.990 HUF. Nálad az irányítás!

Próbarepülésre az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1dS_i1lSNjCVty19-LtSTRAVZmG0PqpOMEK4bkj9OYajUsw/viewform

 

MILYEN PROGRAMOKAT KÍNÁLUNK A HOZZÁNK ELLÁTOGATÓ VENDÉGEKNEK? 

A számos érdekes előadás és bemutató mellett egy egész órás gyári előadás keretei között mutatkozik be nálunk a Magnus Aircraft elektromos repülőgépe az EFUSION és a robbanómotoros FUSION 212 repülőgép is. Miért olyan érdekes az elektromos repülőgép? Magyarországon készül? A jövőben elektromos repülőgépen tanulhatok? Kérdések és válaszok közvetlenül a gyári mérnököktől. 


 

PROGRAM:

10:00 - BEMUTATKOZIK A MAGYAR PILÓTA AKADÉMIA
Az iskola bemutatása, eredményeink, repülőgépeink, terveink a jővőre nézve.

10:30 - HOGYAN LEHETEK PILÓTA? HOGYAN ÉPÜL FEL A KÉPZÉS?
Hogyan lehetsz te is pilóta? Mi kell hozzá? Mennyibe kerül? Mivel repülhetek? Légitársasági pilóta szeretnél lenni? Kérdések és válaszok.

11:00 - BEMUTATKOZIK A MAGYAR MAGNUS AIRCRAFT ELEKTROMOS REPÜLŐGÉPE AZ EFUSION ÉS A FUSION 212
Gyári bemutató és előadás. Ez lenne a jövő? Nézzük csak meg és járjuk körbe alaposabban. (Előadó: Magnus Aircraft)

12:00 - HOGYAN REPÜL A REPÜLŐ? MIT CSINÁL A PILÓTA? FELKÉSZÍTÉS A PRÓBAREPÜLÉSRE
Hogyan emelkedik a magasba a repülő? Mi tartja az égen? Hogyan lehet irányítani? Milyen részei vannak egy repülőgépnek? Hogyan vezeti a pilóta?

13:00 - ISMERKEDJÜNK MEG A CESSNA 152 REPÜLŐGÉPPEL
Cessna 152 repülőgép műszaki előadás. Mit tudnak ezek a gépek? Nézzük csak meg és járjuk körbe alaposabban. Milyen részei vannak? Hogyan ellenőrzik át a pilóták repülés előtt?

13:30 - LEGYÉL TE A PILÓTA - TESZTVEZETÉS
Üljünk bele a repülőgépbe szálljunk fel és nézzük meg együtt mire is képes. Bemutatjuk, hogy hogyan is zajlik a gyakorlati oktatás. Nálad az irányítás! 

13:30 - NÖVENDÉKEK BEMUTATKOZÓ ELŐADÁSI
Milyen volt a képzés? Hogyan élték át? Milyen nehézségekkel küzdöttek meg? Újra beíratkoznának ha tehetnék? Milyen volt először egyedül repülni?

14:00 - KÖTETLEN BESZÉLGETÉS ÉS BOGRÁCSOZÁS
Ülj le a hangár mellett egy jó étellel a kezedben és éld át azt az élményt amit a repülőtér és a benzingőz nyújt neked. Kötetlen beszélgetésre és egy finom ebédre invitálunk oktatóinkkal, növendékeinkkel és végzett pilótáinkkal. Kérdezz bátran!


 

MEGKÖZELÍTÉS ÉS BELÉPÉS A REPÜLŐTÉRRE:

A repülőtér magán terület így a repülőtérre való belépéshez egy gyors regisztrációs űrlapot kell kitölteni ami az alábbi linken érhető el:
https://drive.google.com/open?id=1Trp6Ijr2P4U25mRchUK5qy2Q2AGGUi08q45qouE4TI4

A Magyar Pilóta Akadémia hangárját a tököli repülőtér II-es kapuján keresztül lehet megközelíteni:
https://www.google.com/maps/tokol-repuloter-kapu2

A repülőtérre való behajtás után kövessük az út jobb szélén elhelyezett “Magyar Pilóta Akadémia - Nyílt nap” feliratú táblákat. Az útbaigazító táblák egyenesen a K1-es hangárhoz vezetnek.

 

 


Sok szeretettel várunk téged és családodat!
Kék eget és hátszelet!