Jóny István

Jóny István
Az Akadémia alapítója

Maga is pilóta, szakszolgálati engedélyét privát, illetve üzleti utazásokhoz használja. Reméli, hogy aki megismeri az Akadémiát, egyedülálló szolgáltatási hátterünket és színvonalunkat, az önmagára nézve is igényes pilótaként csatlakozik az ideához, és jó hírét viszi a világban. Utazásai, repüléssel kapcsolatos tanulmányai során társaival arra a következtetésre jutott, hogy a repülőgépes szolgáltatások és a pilóta vizsgára felkészítő repülőgép vezető tanfolyamok területén hiány van a profi körülményeket kínáló cégek sorában. Ez a megállapítás, valamint a szolgáltatások színvonalának radikális emelése késztette a Magyar Pilóta Akadémia életre hívásában.

Közvetlen kapcsolat

 jony.istvan@pilotaakademia.hu

Szabó Ottó

Szabó Ottó
Képzésvezető

Repülőgépes pályafutását a Magyar Honvédelmi Szövetség péri vitorlázórepülő szakosztályában kezdte, első motoros egyedülrepülését 1988-ban “hajtotta végre”. A GATE Mezőgazdasági Főiskola elvégzése után a kisgépes repülésben oktatóként, berepülőpilótaként szerzett tapasztalatot. A MALÉV kötelékében hivatásos utasszállító pilótaként 2003-tól Boeing 737 típuson repült, jelenleg az ASL Hungary pilótája. Több mint 8000 repült órával rendelkezik.

Mottója: Repülőgép vezető órákat adok-veszek.

Szakszolgálati tapasztalat

 • EASA FCL ATPL közforgalmi pilóta szakszolgálati engedély
 • B737 300-900 típus jogosítás
 • FI/IRI/CRI repülésoktatói jogosítás
 • ICAO Level 5 angol nyelvi repülési bizonyítvány

Közvetlen kapcsolat

 szabo.otto@pilotaakademia.hu
+36 70 772 4806


Farkas Viktor

Farkas Viktor
Repülőgép vezető oktató

2007 óta repül motoros gépen. Mivel akkor már nem volt Magyar Honvédelmi Szövetség így kénytelen volt saját erőből lépésről-lépésre elindulni a szamárlétrán. "Polgári" végzettsége villamosmérnök. Kereskedelmi Pilóta szakszolgálati engedéllyel, valamint többmotoros-, műszer- és oktató jogosítással rendelkezik. Összes repült ideje 500 óra.

Mottója: Mindegy mivel, csak repüljünk...

Szakszolgálati tapasztalat

 • EASA FCL CPL kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedély
 • NVFR, ME, IR jogosítás
 • FI/CRI repülésoktatói jogosítás
 • ICAO Level 4 angol nyelvi repülési bizonyítvány

Közvetlen kapcsolat

 farkas.viktor@pilotaakademia.hu
+36-30-317-1695

Berényi László

Berényi László
Repülőgép vezető

A nyolcvanas évek végén középiskolás korában kezdett repülni a pipishegyi repülőtéren a jó öreg Góbé-val. A motoros repüléssel 2005-ben ismerkedett meg, ezúttal már a börgöndi repülőtéren. A PPL megszerzése után egyenes út vezetett a Malév pilótaiskolájába, ahol CPL, majd később sikeres ATPL elméleti vizsgát tett.

"A képzések alatt megszerzett rengeteg élmény és tapasztalat alapján mondhatom, érdemes elszakadni a földtől… :)"

Szakszolgálati tapasztalat

 • EASA FCL CPL kereskedelmi pilóta szakszolgálati engedély
 • NVFR, ME, IR jogosítás
 • FI/CRI repülésoktatói jogosítás
 • ICAO Level 4 angol nyelvi repülési bizonyítvány

Közvetlen kapcsolat

 berenyi.laszlo@pilotaakademia.hu
+36-30-484-9697

Recskó Péter

Recskó Péter
Tiszteletbeli Örökös Tag

A Magyar Pilóta Akadémia egykori ügyvezetője és oktatója, akinek a kezdeti nehéz időszakban sokat köszönhettünk. Időt és energiát nem kímélve munkálkodott az Akadémia beindításán. Közel 800 repült órával rendelkezik. Korábban, 2004 óta a MALÉV kötelékében szolgált, jelenleg a Lufthansa vezető légiutas-kísérője. A MALÉV-nél látott tapasztalatok és idősebb kollégák tanácsai nagyban befolyásolták abban, hogy maga is a repüléssel foglalkozzon.